Asbestsanering

Wat is asbestsanering? Asbest saneren is het vakkundig verwijderen van asbest door een SC-530 gecertificeerd bedrijf. Dit betekent dat het bedrijf de kennis en structuur heeft om op een veilige, legale manier asbest te verwijderen. U mag zelf legaal 35 m2 asbest verwijderen. Heeft u meer dan 35 m2 asbest, dan bent u verplicht dit door een gecertificeerd asbestsaneringsbedrijf te laten verwijderen. Stedupro helpt u hierbij!

Asbest saneren

Hoe gaat asbest saneren in zijn werk?

Vanaf 35 m2 asbest golfplaten bent u verplicht om het verwijderen van asbest door een gecertificeerd bedrijf te laten doen.

Een gecertificeerd asbestverwijderingsbedrijf beschikt over het SC-530 certificaat. Dit houdt in dat het gecertificeerde bedrijf aantoonbaar beschikt over de kennis en kunde om het asbest zodanig te verwijderen en afvoeren dat het geen gevaar vormt voor de omgeving.

Om te zorgen dat asbestverwijderingsbedrijven zich aan de wet- en regelgeving houden worden zij gecontroleerd door onafhankelijke certificerende instellingen.

Ook de mensen die het asbest verwijderen beschikken over een certificaat. Er zijn 2 typen certificaten: 1 DTA (Deskundig Toezichthouder Asbestverwijdering) en 2 DAV (Deskundig Asbest Verwijderaar). De mensen die in bezit zijn van dit certificaat én werken bij een SC-530 gecertificeerd bedrijf mogen legaal asbest verwijderen.

gevelrenovatie asbest

Wat is de aanpak van Stedupro?

Wat is de beste aanpak om asbest te saneren?

Wanneer een asbestinventarisatierapport aanwezig is, de vergunningen verleend zijn en de subsidies aangevraagd zijn, kan worden gestart met het daadwerkelijk saneren van het asbest.

Bij een asbestsanering is het van belang dat er efficiënt en zorgvuldig wordt gewerkt. Zeker wanneer een nieuw dak terug moet worden geplaatst is het prettig als de verwijdering zonder problemen verloopt, zodat het nieuwe dak weer snel geplaatst kan worden.

Stedupro beschikt over de kennis, ervaring, capaciteit en het materieel om dit kritische stadium zonder problemen te laten verlopen. Meer weten over onze aanpak? Klik op de button voor meer informatie.

Benieuwd wat het saneren van uw dak u gaat kosten?

Asbest afvoeren: hoe gaat dat?

Stedupro zorgt ervoor dat uw asbest wordt afgevoerd. Het asbest wordt dubbel luchtdicht verpakt in een container. Deze container wordt naar een stortplaats gebracht. Om aan te tonen dat uw asbest veilig is afgevoerd ontvangt u een stortbon, ook ontvangt u het bewijs van vrijgave van de laborant. Deze documenten dient u zorgvuldig te bewaren in uw administratie.

dakrenovatie

Wat is de volgende stap?

U wilt natuurlijk zo snel mogelijk een nieuw dak als het oude verwijderd is. Bij Stedupro streven wij ernaar om binnen twee dagen het oude dak te verwijderen en het nieuwe te leveren. Lees in de volgende stap hoe het verder gaat met het nieuwe dak.