ASBEST RENOVATIE LOODS E

TOTALE RENOVATIE LOODS E (voor foto’s naar beneden scrollen)

Stedupro heeft hier een loods van circa 3000 vierkante meter vloeroppervlakte compleet gerenoveerd.

De loods was in dermate slechte staat dat totaalsloop is overwogen. Echter, na een grondige inventarisatie van de bouwkundige en constructieve staat is toch besloten om de loods te renoveren. Kostentechnisch is dit vele malen voordeliger dan sloop en nieuwbouw.

Asbestinventarisatierapport

Voor aanvang van de werkzaamheden verzorgde Stedupro het asbestinventarisatierapport. Dit rapport is verplicht en dus onmisbaar voor aanvang van de sanering. Lees hier meer over hoe de asbestinventarisatie in zijn werk gaat

Asbest saneren

In de loods stond een binnenwand van cementgebonden asbestplaten. Deze wand moest verwijderd worden voorafgaand aan de buitenwerkzaamheden. Eerst is een containment gebouwd waarna de wand is verwijderd.Hierna is gestart met het saneren van de asbest golfplaten op het dak en de asbest platen tegen de gevel.

Sloop slechte delen en vervangen constructieve delen.

Nadat het asbest verwijderd was en de lood was vrijgegeven door een laboratorium zijn wij begonnen met de sloop en het vervangen van de asbestvrije onderdelen. Gordingen werden vervangen, delen aan de staalconstructie welke slecht waren zijn vervangen en de gevel aan de waterkant is voorzien van voldoende staal en gordingen om de gevel verder naar beneden door te trekken (zie ook de voor-na foto). Ook is de tussengoot (zakgoot) vervangen door een nieuwe goot. Ook de goten aan de linker en rechterzijde zijn vervangen voor nieuwe getrokken aluminium bakgoten. Deze goten worden ter plaatse geproduceerd in lengtes tot wel 25 meter. Door de lange lengtes zijn er weinig naden waarop de kans op lekkage van de goten sterk wordt gereduceerd .

Opbouw dak en gevels

Deze loods is bedoeld voor opslag van goederen welke bestand zijn tegen warmte en koude. Daarom is gekozen om de loods ongeïsoleerd te houden. Voor het dak is gekozen voor asbestvrije golfplaten. Een alternatief is bijvoorbeeld de enkelwandige stalen dakplaat. Het voordeel van de asbestvrije golfplaat ten aanzien van een enkelwandige stalen dakplaat is dat de golfplaat minder gevoelig is voor “nachtelijke straling” of condens. Daarbij is de golfplaat dikker waardoor er minder contactgeluid is als het hard regent of hagelt.

Voor de wanden is gekozen voor traditioneel damwand in groen kleur. Damwand staat bekend om zijn sterke profilering en industriële uiterlijk. Omdat de loods aan het water staat en daardoor meer gevoelig is voor corrosie en slijtage is de plaat voorzien van HPS-coating. Dit is de meest duurzame coating die op dit moment verkrijgbaar is voor damwand. wanneer de onderhoudsvoorschriften correct worden nageleefd wordt op deze coating vanaf fabriek tot wel 40 jaar garantie gegeven.

Nadat de daken en gevels opnieuw zijn gemonteerd is het pand geschilderd en zijn verschillende onderdelen zoals deuren, sloten en hekwerk nagekeken zodat de opdrachtgever zijn pand zonder problemen in gebruik kan nemen. Stedupro regelde ook de asbestinventarisatie en subsidieaanvraag waardoor de klant een behoorlijk bedrag terug krijgt van de overheid.

Meer weten?

Wilt u meer weten over onze werkwijze of wilt u offerte aanvragen? Neem dan contact met ons op of bereken eenvoudig uw kosten met onze kostencalculator en ontvang meteen een prijsindicatie.