Asbestsubsidie

asbest subsidie

Subsidie asbest verwijderen Rijksoverheid verhoogd en nu al overschreven

De Rijksoverheid heeft zichzelf ten doel gesteld om de verwijdering van asbest zo snel mogelijk te laten verlopen, zodat Nederland zo spoedig mogelijk asbestvrij kan zijn. Om het proces te versnellen en om ondernemers en particulieren tegemoet te komen en aan te moedigen, heeft het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat een subsidie asbest verwijderen beschikbaar gesteld. Het beschikbare bedrag voor deze Subsidieregeling verwijderen asbestdaken gaat hard en het is daarom zaak dat u snel actie onderneemt, als u in aanmerking wilt komen voor de subsidie.

 

Beschikbare subsidie in 2018 twee keer verhoogd

De Subsidieregeling verwijderen asbestdaken is een paar jaar geleden ingesteld. Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat stelde in totaal € 75 miljoen euro beschikbaar voor de periode 2016 tot en met 31 december 2019.

Het gaat om een regeling waarbij u €4,50 per m2 verwijderd asbestdak krijgt met een maximum van € 25.000 per adres. Voor 2018 was eerder € 11,3 miljoen euro van dat totaalbedrag gereserveerd. Staatssecretaris Mientje van Veldhoven verhoogde dat bedrag in juni al naar € 17,5 miljoen euro en maakte eind juli bekend dat het bedrag opnieuw zou worden verhoogd naar € 23 miljoen euro. Dat bedrag is ondertussen volledig overschreven. Dat betekent dat er voor 2018 geen subsidiegeld meer beschikbaar is. Aanvragen kunt u nog wel indienen.

 

Subsidiebedrag 2019

Als u een asbestdak heeft of vermoedt dat u een asbestdak heeft, is het zaak om zo snel mogelijk actie te ondernemen. Asbest is allereerst schadelijk voor de gezondheid en kan onder andere asbestkanker veroorzaken. Het is op dit moment nog niet verplicht om een asbestdak te verwijderen, maar per 2024 voert de regering een verbod in. Aangezien het subsidieplan geldt voor de periode 2016 tot en met 2019, is het verstandig om nu nog actie te ondernemen. De mogelijke subsidieplannen voor daarna zijn nog niet bekend.

De Rijksoverheid geeft aan dat het overige bedrag van de totale € 75 miljoen euro voor in 2019 waarschijnlijk niet voldoende gaat zijn om alle subsidieaanvragen te verwerken. Dat betekent dat als u in aanmerking wilt komen voor de subsidie asbest verwijderen, u er snel bij moet zijn. Meer informatie over de Subsidieregeling vindt u op de website van de Rijksoverheid.

 

Stedupro voor asbestinventarisatie en verwijdering asbestdak

Als u vermoedt dat u een asbestdak heeft, voert Stedupro een asbestinventarisaties uit. Als blijkt dat u daadwerkelijk een asbestdak heeft, neemt Stedupro voor u de verwijdering op zich. Natuurlijk kunt u ook bij ons terecht voor meer vragen over subsidie asbest verwijderen. We helpen u graag. Kijk op onze contactpagina of bel direct 0138 570 244.

Deel dit bericht
Recent nieuws